El CLUB NATACIÓ SANTA PERPÈTUA té 47 anys de vida.

Història del Club Natació Santa PerpètuaVoltava l’any 1.967, quan una colla de nens i nenes de les escoles de Santa Perpètua, a través d’una entitat del poble, els portaven a nedar al Club Natació Sabadell i competien amb altres escoles. I no ho feien tan malament!

Com que eren nedadors d’escoles diferents, es deien CLUB NATACIÓ SANTA PERPÈTUA. Desprès d’una temporada d’anar a nedar uns dies entre setmana abans d’anar a classe i els dissabtes i diumenges, amb la necessitat d’un espai d’oci a l’estiu, el nostre petit poble es va decidir a fer una piscina municipal. Els pagesos, els grangers i els pares dels nedadors, amb pics i pales; uns fen de paletes i altres de manobres, varen construir una piscina de 25 metres.

A l’any 1.968 es va fundar oficialment el CLUB NATACIÓ SANTA PERPÈTUA. Per la Festa Major, en el mes de setembre, es va inaugurar la piscina i es va fer una gran competició entre tots els nedadors que havien participat a les competicions escolars. Aleshores, es va formar un equip de nois i noies que entrenaven cada dia. Els entrenadors van venir del Club Natació Horta (Unió Esportiva Horta).

Durant els hiverns s’anava a entrenar a la Barceloneta o a Caldes de Montbui i Moncada i Reixac segons estigués l’economia del Club. Des de llavors, han passat moltes coses: les competicions de festes majors, les travesses d’Olot, Banyoles i La Laguna Negra (Sòria), les excursions, les 24 hores i les competicions socials que eren molt especials perquè era la “guerra” entre els nedadors perpetuencs. No era només un club de natació, sinó que era un club de grans amics que feien natació.

Van ser uns anys molts bonics, però tot s’acaba, sorgeixen problemes de juntes, nedadors que deixen el club, la pinya es trenca i el club està a punt de desaparèixer. Quan van comença érem un grapat, ara ja som uns quants. Però volem que la nostre família sigui mes nombrosa.

Al començament dels anys 80 fins al moment actual.

Del que podem estar segurs és que, esportivament parlant, l’evolució i el progrés ha estat tal que, actualment, ens trobem en el zenit esportiu de la nostra història, on el C.N. Santa Perpètua ha arribat a les cotes més altes. El concepte de Club, com entitat esportiva, canvia radicalment i les activitats de l’equip passen a ser les ocupacions pròpies d’un club de natació mínimament organitzat: es participa en competicions oficials d’Interclubs, aparèixen les primeres participacions serioses en Travessies (sobretot en l’època d’estiu), sent aquestes motiu de reunions socials del Club que encara avui dia segueixen.

Es començaven a cimentar els objectius seriosos als quals s’aspira dintre de la pràctica d’aquest esport: participar en els campionats de Catalunya i els d’Espanya. El repte de la participació, un somni utòpic en aquells dies, assolit posteriorment a nivell d’edats i consagrat en l’actualitat amb la participació a nivell Absolut, amb la rúbrica de l’accés a finals. El Club evolucionava a tots els nivells.

La necessitat d’utilitzar seriosament la temporada d’hivern, molt més llarga i intensa que la d’estiu, va obligar al Club a emigrar i a demanar la col•laboració d’altres entitats amigues o llogar complexos privats per a poder utilitzar les seves instal•lacions adequades per a la pràctica d’aquest esport durant l’hivern. El èxode obligat del Club era un fet real i es va convertir, tristement, en una rutina on pares i fills patien un desequilibri d’horaris davant el temps perdut durant el desplaçament obligat.

Club Natació Granollers, U.E d’Horta, Col•legi Salesians, Piscina Municipal de Montcada i Reixac, Olímpic de Mollet i, sobretot, el Club Natació Sabadell, van ser les diferents seus d’entrenament que el C.N. Santa Perpètua va utilitzar durant el transcurs de la seva història en les temporades d’hivern.

Però tot això va patir un canvi radical quan el 30 d’Abril de 1.994, i coincidint amb el 25è anniversari del Club, es va inagurar la piscina coberta municipal de 25 mts. Des d’aquest moment hem pogut entrenar durant tot l’any a la nostra localitat, facilitant l’evolució esportiva i el nivell actual del nostre Club. La història recent, plagada d’èxits i assoliments esportius de nivell, ha marcat i està marcant una cota esportiva, que any rere any la nostra obstinació de superació ho aconsegueix, sobretot en l’aspecte individual, recordant que, abans de res, la natació és un esport individual i personal.

Opt In Image
Posa't en contacte amb nosaltres
Vols apuntar-te al club?

Som aquí per respondre qualsevol dubte que tinguis en relació al Club Natació Santa Perpètua i les seves àrees d'activitats. Si no pots visitar-nos a les oficines, des d'aquest formulari pots posar-te en contacte per:

  • Demanar informació general
  • Sol·licitar la teva alta com a soci
  • Tramitar les incripcions als cursets de natació
  • Demanar una llicència màster o de triatló
  • Reservar el teu material esportiu
  • Apuntar-te al Club!

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge

Estem d'acord amb la preservació de la privacitat de les persones, i per tant, les teves dades no són mai compartides amb altres empreses ni tampoc fem servir cap cookie publicitària que identifiqui la teva activitat. El teu correu electrònic solament es farà servir per donar-te una resposta o informar-te sobre les accions que realitza el nostre club. (100% lliure de spam).