Història
Inici ElClub Història
A

1968 – 1979 La creació del Club

El 13 d’Abril de 1968, un grup de pares i gent del poble, com a resposta a la demanda de piscina i una necessitat de natació pels seus fills, encapçalat pel Mena Fitè, van donar origen al Club Natació Santa Perpètua.

Aquesta acció va suposar també l’origen de la piscina municipal i la seva construcció.

Durant aquests anys, la vida del club només transcorria als mesos d’estiu, però entrenadors i esportistes volien més temps per entrenar.

Comença llavors la migració cap a piscines cobertes d’altres poblacions com Mollet, Montcada, Caldes, Palau, Sabadell i Horta a Barcelona.

A finals de la dècada, el CNSP fou responsable del curset d’estiu de natació a les poblacions de Santa Perpètua i La Llagosta, tant nens com adults.

També cal destacar el ràpid ascens de nedadors que van aconseguir participació als Campionats d’Espanya i Catalunya.

El Club participa també en diferents travessies d’aigües obertes, i fins i tot, genera la seva pròpia secció de waterpolo.

A

1980 – 1989 La Filosofia del Club

Després de la seva fundació, i encara sense la piscina coberta malgrat les peticions realitzades any rere any, el CNSP es va establir durant la primera meitat de la dècada com una entitat amb capacitat d’assolir la total gestió de les instal·lacions municipals, cursets d’estiu i les pistes de tennis, amb un volum de nedadors i esportistes d’alt nivell que molts clubs del volants desitjaven.

A la segona meitat del vuitanta, el CN Sabadell va arribar a un acord amb CNSP i va cedir un ampli espai d’entrenament als nedadors perpetuencs, proporcionat una estabilitat en els entrenaments i en el progrés del Club, amb la col·laboració dels autocars Serrat que realitzaven el servei de transport.

És una època que va marcar la trajectòria social i esportiva del Club, consolidant l’estructura i l’organigrama actual, incloses les activitats i tradicions de l’entitat.

A

1990 – 1999 Transició del CSNP

El 14 d’abril de 1994 es va inaugurar la piscina coberta de 25 metres i va suposar un dels moments més importants per l’entitat, dons els nedadors van dir adeu als seus desplaçaments per entrenar a altres piscines i es disposa de més temps per gestionar tasques com estudis, entrenaments i un correcte descans.

La nova piscina i l’espai disponible, gran actiu per a la natació, va canviar radicalment la vida de l’entitat esportiva i del poble.

Comença una nova etapa on el CSNP va fer un gran salt qualitatiu, amb participacions més freqüents a Campionats de Catalunya i Espanya.

El Club Natació Santa Perpètua va començar a ser un referent pel poble, aconseguint grans resultats a nivell nacional.

A nivell social el Club va conservar el seu esperit inicial, conservant el Sopar del Club, les 24H, Travessia de Banyoles, Trofeu Estiu, Trofeu FM i els “Socials” com a competició interna.

A

2000 – 2009 Temps d’estabilitat

La consolidació del Club ja és una realitat en uns anys marcats pels bons resultats esportius, i en els quals el Club, més centrat en l’àmbit competitiu, va continuar el seu ascens aconseguint medalles i posicions de mèrits en diferents Campionats de Catalunya i Espanya.

A Santa Perpètua, l’augment de la població, va generar més afluència a les instal·lacions esportives, suposant limitacions d’espai pels nedadors, però Malgrat això, no va suposar la pèrdua de competitivitats dels equips.

A nivell social i institucional s’aposta per la participació activa en molts esdeveniments del poble com Reis, Sant Jordi, Festa de l’Esport, entre altres. El Club introdueix un stage de nedadors per fomentar la germanor i assolir els nous reptes de temporada.

A finals de 2009, té lloc la formació de la secció Màsters CNSP.

A

2010 – 2023 Nous reptes

Desprès d’una dècada d’estabilitat i d’èxits, el club dona un gir de 180 graus, adaptant-se a les noves necessitats esportives i socials da la població. Es renova l’equip tècnic i s’implementa una nova metodologia d’entrenament i gestió esportiva.

A nivell institucional, esdevé una renovació de la Junta Directiva, apostant per la integració d’alguns nedadors veterans del club, però sense perdre l’essència i filosofia que els membres fundadors volien projectar en el seu moment.

A nivell esportiu, la pressió pels bons resultats és forta, però en els darrers anys, el CNSP aconsegueix les esperades medalles als Campionats de Catalunya i també a nivell estatal.

S’obre una etapa de mútua cooperació amb el Patronat d’Esports per donar una nova difusió a l’entitat envers el poble.

Han passat més de 50 anys, i el nostre Club manté l’idea principal del seu origen: fer persones, nedant, gaudint i compartint experiències.